Fra den 8. marts og indtil den 12. april kan man indstille medarbejdere og ildsjæle eller et tilbud til Demenspriserne 2021. Priserne overrækkes af social- og ældreministeren til DemensDagene den 10.-11. maj.

Medarbejderprisen går til en medarbejder, der gør en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens. Pårørendeprisen går i stedet til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

Begge prismodtagere får en personlig pengepræmie på 10.000 kr. Derudover modtager vinderen af Medarbejderprisen desuden en præmie på 50.000 kr. til sin arbejdsplads til at videreudvikle det gode faglige og sociale fællesskab omkring arbejdet med demens.

Alle kan indstille til begge priser – lige meget om man er pårørende, selv har en demenssygdom, er kollega, leder, ven eller noget helt andet. Man kan ikke indstille sig selv, men man kan sagtens indstille den samme person eller det samme tilbud/aktivitet flere år i træk. Og man må gerne indstille samme person til begge priser. Indstillingen sker på www.demensprisen.dk.

Priserne overrækkes af social- og ældreminister Astrid Krag d. 10.-11. maj ved DemensDagene, der afholdes i Tivoli Congress Center og livestreames.

Prismodtagerne udvælges af en faglig jury bestående af:

  • Mie Andersen, chefkonsulent i FOA
  • Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
  • Lone Vasegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Lisbeth Lintz Christensen, medlem af Lægeforeningens bestyrelse og formand for Foreningen af Speciallæger
  • Nis Peter Nissen, direktør i Alzheimerforeningen
  • Marie Lilja Jensen, chefkonsulent i Ældre Sagen
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens