I skrivende stund ser det ud til, at på grund af risikoen for smittespredning vil Danmark være lukket ned i nogen tid. En måde at holde kontakten i ældrerådene er at afholde videomøder eller klassiske telefonmøder.

Et af de mest populære programmer til at tale sammen over internettet er Skype. Det er ejet af Microsoft, og findes i en gratis version, hvor det er muligt at afholde videomøder med op til 50 personer.

Skype
Mange har allerede Skype installeret via deres Microsoft Office pakke. Men, hvis du ikke har, kan du gratis downloade Skype til din computer, tablet eller smartphone på https://www.skype.com/da/features/group-video-chat/

Første gang du åbner Skype, bliver du bedt om oprette en konto. Klik ja til, at programmet får adgang til din skærm og højtaler. Det er også hensigtsmæssigt, at du accepterer adgang til dine kontakter, så du nemt kan invitere til møder.

Ønsker du at invitere til et videomøde, klikker du på opkalds-ikonet

Og herefter på videoikonet

Endelig trykker du på ”Del invitation” og tilføjer dem, du ønsker at invitere. Alternativt kan du vælge at kopiere linket til mødet og sende det i en almindelig mail til dem, du inviterer. Husk at angive det tidspunkt, hvor mødet afholdes,

Når alle er inviteret, kan du ringe op på det aftalte tidspunkt ved at trykke på ”Start opkald”. Deltagerne skal trykke på ”Deltag i møde”. Herefter er I i gang.

Det er den god ide, at alle ældrerådsmedlemmer nogle dage før mødet har prøvet programmet, så alle ved, hvordan det fungerer.

Du kan også afholde mødet som et almindeligt telefonmøde uden video. Her slår deltagerne blot videofunktionen fra i bunden af skærmbilledet.

Du kan se en kort introduktionsvideo til Skype på https://www.youtube.com/watch?v=A__F7DSrciI

Telefonmøder
Et alternativ til videomøder er almindelige telefonmøder. De kan arrangeres hos blandt andre TDC og Telenor, men koster penge.

Møderne afvikles ved, at alle deltagere ringer til det pågældende teleselskabs mødetelefon på det aftalte tidspunkt og indtaster en tal-kode, som mødelederen har oplyst. Vær opmærksom på, at ved telefonmøder hos teleselskaber, betaler alle deltagere egne omkostninger over telefonregningen. Typisk koster det mellem 1,50 – 3,00 kroner i minuttet + trafiktakst (opkræves af deltagernes teleoperatør).

Læs mere om TDCs mødetelefon her

Læs om Telenors mødetelefon her

Publiceret den 24. marts 2020. Opdateret den 16. april. Videomødeværketøjet Zoom Meeting er taget ud af artiklen.