Danske Ældreråd glæder sig over, at plejehjemsbeboere sammen med personale i sundheds- og ældreplejen bliver de første til at blive tilbudt vaccination mod Covid-19.

Det er meget gode nyheder, at myndighederne snart begynder at vaccinere plejehjemsbeboerne, så de kan begynde at vende tilbage til en nogenlunde normal hverdag med aktiviteter og besøg, siger Mogens Rasmussen, formand for Danske Ældreråd.

Han hæfter sig også ved, at Sundhedsstyrelsen ud over regionale vaccinationscentre, forventer at oprette decentrale udkørende vaccinationsenheder på eksempelvis plejehjem, så personer, der ikke kan transportere sig til et vaccinationscenter, også har mulighed for at blive vaccineret.

– Mange plejehjemsbeboere er så svækkede, at det for dem kan være både en udfordring og utrygt at skulle møde op i regionale vaccinationscentre. Derfor er det meget vigtigt for dem med disse udkørende vaccinationsenheder.

En anden gruppe af ældre Mogens Rasmussen gerne ser hurtigt får tilbud om vaccinen, er svækkede ældre, der bor i eget hjem.

– Alt for mange svækkede ældre i eget hjem har levet i ufrivillig eller frivillig isolation under corona. For dem vil det kunne gøre en stor positiv forskel for livskvaliteten, hvis de hurtigt kan få vaccinen, lyder det fra Mogens Rasmussen.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram her