Baggrundsviden du kan bruge i ældrerådsarbejdet

Danske Ældreråd sætter i disse temaartikler fokus på nogle af de store dagsordener på ældreområdet.

TEMA:

Sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Lovgivningen om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler er blevet ændret, og nye forhold gør sig gældende fra 2018. Her kan du læse om de nye rammer.

Klik her for at se temaet

TEMA:

Sundhedshuse

Flere og flere sundhedsopgaver, bliver samlet under samme tag i kommunale ”sundhedshuse”. Baggrunden er et stærkt politisk ønske om at styrke samarbejdet om borgernes sundhed i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. I dette tema tager vi sundhedshuse op til overvejelse og oplyser om forskellige vinkler og aspekter.

Klik her for at se temaet

TEMA:

En værdig død

Hvad er en værdig død? Hvor og hvordan ønsker vi at dø, og sker det som vi reelt ønsker og forventer det? Spørgsmål som disse er kommet tiltagende i fokus i politiske, samfundsmæssige og medmenneskelige sammenhænge. I Danske Ældreråd tager vi nu dette tema op.

Klik her for at se temaet

TEMA:

Værdighedsmilliarden

”Værdighedsmilliarden” blev en realitet med finansloven for 2016, hvor partierne afsatte 1 mia. kr. om året i fire år til udbredelse og implementering af en værdighedspolitik i alle kommuner. I dette tema kan du læse om baggrunden for værdighedsmilliarden, se hvordan pengene er blevet fordelt og få konkret inspiration til projekter og også til, hvad du skal holde øje med som medlem af ældrerådet.

Klik her for at se temaet

TEMA:

Den kommunale akutfunktion

Akutfunktionen er en af de nye kvalitetsstandarder i kommunerne, som ældrerådene er høringspart på. I dette tema er der en grundig indføring i, hvad akutfunktionen er, hvordan udvalgte kommuner har arbejdet med akutfunktionen og også gode råd til, hvilke spørgsmål der er gode at stille til kommunalbestyrelsen.

Klik her for at se temaet