Danske Ældreråd bakker op om myndighedernes beslutning om at indføre stop for besøg på plejehjem.

– Vi forstår nødvendigheden af de hårde tiltag, der er taget for at stoppe smittespredning af corona-virus og bakker derfor op om, at der nu er indført et forbud mod besøgendes adgang til landets plejehjem, siger Mogens Rasmussen, formand, Danske Ældreråd.

– Forbuddet er nødvendigt, men har desværre nogle menneskelige konsekvenser for den ældre borger i form af savn og ensomhed. Vi kan kun opfordre til, at pårørende, besøgsvenner og andre, holder kontakten med de ældre via telefonen eller via videokald, fortsætter Mogens Rasmussen.

Beslutningen om forbud omfatter både fællesarealer og beboernes personlige boliger. Nære pårørende vil stadig kunne besøge en døende plejehjemsbeboer eller en kritisk syg patient på sygehuset – men det skal ske på en forsvarlig måde, så smittespredning undgås.

Foruden kommunale og private plejehjem omfatter forbuddet også kommunale og private aflastningspladser, kommunale og private plejeboliger og andre boligformer med tilknyttet personale og fællesboligarealer, herunder kommunale og private bosteder.

– Selvom vi står i en meget alvorlig situation, er det glædeligt, at mange borgere viser samfundssind. Blandt andet har tusindvis af pensionerede læger, sygeplejersker, sosu’er meldt sig til at indtræde i regionernes corona-beredskaber. Også mange kommuner opretter tilsvarende jobbanker for at forberede sig på en fremtidig mulig situation med flere borgere, der har behov for pleje samtidig med, at flere medarbejdere er sygemeldte. Det er prisværdigt, at regioner og kommuner på denne måde viser snarrådighed og borgere viser samfundssind, slutter Mogens Rasmussen.

Styrelsen for Patientsikkerheds påbud til kommunalbestyrelserne kan læses her

Danske Ældreråd følger situationen omkring coronavirus tæt, og opfordrer ældrerådene til at holde sig opdateret. Du kan på denne side finde links til aktuel information.

Ny kampagne sender en tak
Vær også med til at bakke op om en ny KL-kampagne, der sender en stor tak til alle, der passer på vores ældre og syge, underviser og giver vores børn omsorg, fjerner vores affald og rigtig meget andet. KL skønner, at cirka 200.000 kommunalt ansatte møder på arbejde hver dag trods coronakrisen. Derudover arbejder et stort antal hjemmefra. Læs om kampagnen på KLs hjemmeside eller se kampagnevideoen.

 

KLs kampagnevideo kan ses på Facebook.

 

 

 

Publiceret den 19. marts 2020. Opdateret den 23. marts 2020.